LUUS

Lite Udda, Unik och Speciell

Tisdag 29.4-08 Friluftsdag

Kategori: Fine på G

Från klockan 09:35 till 13:45 har jag vart utomhus större delen av dagen, vi hade friluftsdag i skolan, eller Pers pokal som man ville kalla det, men det verkade bara löjligt och desperat att kalla det så eftersom vi redan har Pudas pokal, men jag måste erkänna att det här var roligare.

Vi började med att promenera längs halva vägen till trean från rondellen och möttes av Madis som gav oss några instruktioner och även tog hand om våra mobiltelefoner. Och sedan började vi promenaden mot skolan, inte den vanliga vägen som man annars tar till skolan, utan en lång skogsväg som faktiskt är väldigt mysig.

Det var menat att hela baracken skulle vara med och delta, men dock så har vi några treor som beteer sig ganska så löjligt när det kommer till sånnahär saker och två tvåor som inte tog sig ur sängen, ena misstänker jag följde treornas spår, men nu ska jag inte påstå att alla våra treor skolkade, nej för vi hade ju Fia med oss!

Efter 14 frågor kom vi fram till skolan och spelade schack mot rektorn och fick in ett poäng där. Sedan traskade vi vidare till Zara som stod vid kvarnhjulet uppladdad med en rugby boll. Vi skulle kasta bollen genom kvarhjulet till varandra, ett poäng om den for genom hjulet och ett för att den blev uppfångad utan att träffa marken. Vi samlade ihop gott om poäng och för stunden hade vi den högsta poängen.

Sedan drog vi vidare till Spegelateljén i Engelska parken och träffade Thunan som gav oss instruktioner för nästa gren, kasta en tennisboll till en lagkamrat uppe på taket som skulle fånga bollen med en hink. Även här kammade vi hem en förstaplats.

Thunan skickade oss vidare till Petter som stod vid Herrgårds grindarna med fyra koner och en freesbee. En stog på ena sidan medan resten stod på andra sidan kon-fyrkanten och kastade till lagkamraterna, den som fångade freesbeen böt plats med han som kastat osv. Vid denna gren var jag inte så jätte smidig faktiskt och kastade över muren, men vår Petter var så snäll som hoppade över och hämtade den, men vi lyckades trots det kamma ihop bra med poäng.

Sen fick vi lunch! Wulfen kom in och meddelade oss att efter lunchen skulle vi till Charlotta för nästa gren, som sedan visade sig vara någon enkel typ av biljard. De enda var att få ner bollarna så snabbt som möjligt och om den vita åkte i var man tvungen att ta upp en boll. Vi var väldigt bra på detta, även fast vi hade nybörjare bland oss och vi tog en andraplats.

Efter det var det dags att ta resten av tipspromenaden och promenera tillbaka till bostadsområdet. 18 rätta svar av 30, delad tredjeplats. Men än vet vi ju inte hur det gick sammanlagt eftersom alla baracker inte hade gjort allt innan oss, så det får vi nog veta efter ledigheten som vi har nu resten av veckan, skönt.

Mamma kom och hämtade mig i bostadsområdet vid halv tre, Johannes och hundarna var med.
Efter att ha tagit en dusch upptäckte jag att solen satt sina märken på mig då mina axlar är ganska röda och hettar lite lätt, liksom min nacke och vänsterarm, borde ha tänkt på det när jag tog av mig till bara linnet, men nu får jag lida lite av det, fast det är inte så farligt då jag vart med om värre.

Det ska bli skönt med lite ledighet nu, även om jag känner mig pressad av det faktum att vi snart slutar skolan, fyra skolveckor kvar! Men det borde jag väl klara av.
Kramkalas