LUUS

Lite Udda, Unik och Speciell

Stoppad av polisen =S

Kategori: Fine på G

Fatta rädd jag blev när jag insåg att polisen ville stoppa mig, jag hade sett att de låg bakom mig, men såg inte att de blinkade åt mig eftersom jag hade en hund mitt i bakrutan...

Jo, det är såhär att utanför våran utfart hemma så är det en liten sträcka där det är förbud mot motorfordon, dessutom är det enkelriktat och våran infart ligger precis där den vägen börjar, skolbussen går nämligen precis där och det är därför det är förbud, men när jag åker till Herräng så blir det åt rätt håll att åka förbi busshållplatsen och det är ingenting som jag tänkt på innan eftersom mina föräldrar alltid gjort så, dessutom så blir det inte mot det enkelriktade.
Och nu så stod det elever och väntade på bussen och jag ogillar tanken på att åka den kortare vägen när det kan komma bussar, det är ju ändå enkelriktat.. Och antagligen så kom väl polisbilen precis när jag åkte där..

Men till en början så såg jag inte polisbilen (min hund har en tendens att sitta mitt i bakrutan) heller utan det var först när jag kommit in på 30-området vid pappersbruket som jag såg dem. När jag kommit ut ur 30-området och en bit förbi där det är en liten krök så att jag såg de blinkande lamporna i fram på bilen eftersom Zazza inte var ivägen längre stannade jag på busshållsplatsen som låg ganska passligt till.
Där satt jag, en polisbil bakom och  hjärtat dunkade i 180... 'Jag har väl inte kört för fort.. Jag VET att jag inte körde fort!' Stänger av motorn och vevar ned rutan. Först kom den kvinnliga polisen fram, bad om att få se mitt körkort och säger att jag kunde andas XD
Manliga polisen "Du kom på vägen vid skolan"
Jag "ja..."
Kvinlliga "Precis, vi reagerade på att du kom från vägen där det är motortrafikförbud."
Jag "Okej, jag bor där precis och det brukar inte vara några problem med att vi åker där."
Manliga "Okej?"
Jag "ja, jag bor på skolvägen 14."
Manliga "Wiik va? Du ska egentligen ta den 'långa vägen' alltså ut direkt på vägen."
De står och tittar lite på varandra och sedan ger den kvinnliga polisen mig körkortet igen och den manliga  säger åt mig att tänka på att inte köra "den korta" vägen och sedan får jag åka igen..

Kom iallafall tillslut hem till Herräng och tjuter direkt när jag kommer innanför dörren till Monika att jag blev stoppad av polisen.. Var fortfarande lite skakis men samtidigt tacksam för att jag bara fick en tillsägelse!

Det var inte första gången jag såg polisen idag heller, imorse när jag  hade lite bråttom så hamnade jag bakom en polisbil, det är 70 på vägen mellan Herräng och Hallsta men eftersom jag hade bråttom låg jag i närmare 100-110.. Jag svor ganska högt då...

Provet gick iallafall ganska bra idag, tror jag.. Kändes bra när jag skrev det.
Fick med mig två tvåor i bilen fram till Östhammar, de hade slutat och det skulle bli tajt för dem att hinna med bussen från Forsmark så jag erbjöd dem en varsin plats i bilen till Östhammar eftersom jag ändå passerar där, dessutom är det inte direkt fel att ha sällskap i bilen, om så bara halva vägen.

Nu ska jag sätta mig och skriva en labrapport som jag ska lämna in den 21, lika bra att sätta igång när jag ändå har huvudet på rätt plats.
Kommentera inlägget här: