LUUS

Lite Udda, Unik och Speciell

Tisdag 29.4-08 Friluftsdag

Kategori: Fine på G

Från klockan 09:35 till 13:45 har jag vart utomhus större delen av dagen, vi hade friluftsdag i skolan, eller Pers pokal som man ville kalla det, men det verkade bara löjligt och desperat att kalla det så eftersom vi redan har Pudas pokal, men jag måste erkänna att det här var roligare.

Vi började med att promenera längs halva vägen till trean från rondellen och möttes av Madis som gav oss några instruktioner och även tog hand om våra mobiltelefoner. Och sedan började vi promenaden mot skolan, inte den vanliga vägen som man annars tar till skolan, utan en lång skogsväg som faktiskt är väldigt mysig.

Det var menat att hela baracken skulle vara med och delta, men dock så har vi några treor som beteer sig ganska så löjligt när det kommer till sånnahär saker och två tvåor som inte tog sig ur sängen, ena misstänker jag följde treornas spår, men nu ska jag inte påstå att alla våra treor skolkade, nej för vi hade ju Fia med oss!

Efter 14 frågor kom vi fram till skolan och spelade schack mot rektorn och fick in ett poäng där. Sedan traskade vi vidare till Zara som stod vid kvarnhjulet uppladdad med en rugby boll. Vi skulle kasta bollen genom kvarhjulet till varandra, ett poäng om den for genom hjulet och ett för att den blev uppfångad utan att träffa marken. Vi samlade ihop gott om poäng och för stunden hade vi den högsta poängen.

Sedan drog vi vidare till Spegelateljén i Engelska parken och träffade Thunan som gav oss instruktioner för nästa gren, kasta en tennisboll till en lagkamrat uppe på taket som skulle fånga bollen med en hink. Även här kammade vi hem en förstaplats.

Thunan skickade oss vidare till Petter som stod vid Herrgårds grindarna med fyra koner och en freesbee. En stog på ena sidan medan resten stod på andra sidan kon-fyrkanten och kastade till lagkamraterna, den som fångade freesbeen böt plats med han som kastat osv. Vid denna gren var jag inte så jätte smidig faktiskt och kastade över muren, men vår Petter var så snäll som hoppade över och hämtade den, men vi lyckades trots det kamma ihop bra med poäng.

Sen fick vi lunch! Wulfen kom in och meddelade oss att efter lunchen skulle vi till Charlotta för nästa gren, som sedan visade sig vara någon enkel typ av biljard. De enda var att få ner bollarna så snabbt som möjligt och om den vita åkte i var man tvungen att ta upp en boll. Vi var väldigt bra på detta, även fast vi hade nybörjare bland oss och vi tog en andraplats.

Efter det var det dags att ta resten av tipspromenaden och promenera tillbaka till bostadsområdet. 18 rätta svar av 30, delad tredjeplats. Men än vet vi ju inte hur det gick sammanlagt eftersom alla baracker inte hade gjort allt innan oss, så det får vi nog veta efter ledigheten som vi har nu resten av veckan, skönt.

Mamma kom och hämtade mig i bostadsområdet vid halv tre, Johannes och hundarna var med.
Efter att ha tagit en dusch upptäckte jag att solen satt sina märken på mig då mina axlar är ganska röda och hettar lite lätt, liksom min nacke och vänsterarm, borde ha tänkt på det när jag tog av mig till bara linnet, men nu får jag lida lite av det, fast det är inte så farligt då jag vart med om värre.

Det ska bli skönt med lite ledighet nu, även om jag känner mig pressad av det faktum att vi snart slutar skolan, fyra skolveckor kvar! Men det borde jag väl klara av.
Kramkalas

Måndag 28.4-08 Strangers...

Kategori: Fine på G

Jag är som sagt lite dålig på mitt bloggande och nu när jag kollade in igen så upptäckte jag två främlingar som kommenterat min förra inlägg! Ingenting speciellt, men iallafall, alltid kul att upptäcka några nya.

Idag har jag spenderat någon timme med nationella Eng B igen, writing delen. Som alltid när jag ska skriva någonting så tror jag att jag inte höll mig alltför bra till ämnet, men det kanske går ändå. Har iallafall en soft vecka framför mig med ett prov och en 45min lektion idag, buss till bostadsområdet klockan 12.15, softa där hela eftermiddagen. Imorgon är det friluftsdag och vi har aktiviteter att hitta på utomhus för att sedan sluta senast 14.30 och sen ska jag försöka ta mig till Hallstavik så snart jag kan.
Sen är vi leediga! Så sweet!

Helgen som var har vart lovande. Pappa kom och hämtade mig här i Forsmark i fredags och vi åkte till optikern i Hallstavik för att jag skulle göra syntestet som krävs för att man ska få övningsköra. Jag klarar mig utan glasögon iallafall. Sen var vi hem och väntade på att mamma och Johannes skulle komma hem så vi kunde åka ut till farfar i Norrby.

Ute i Norrby fikade vi lite i solen och pratade lite. Jag gick in en stund och gick upp på övervåningen och kände käslorna svälla fram i mig och jag började tänka på farmor igen, flera gånger under veckan har jag tänkt på henne och då har tårar trängt sig fram ur ögonen, och även denna gång så rann det en tår nedför min kind.
Men det är väl mitt sätt att sörja, ta det lite då och då och låta sorgen ta sin tid.
Efter besöktet hos farfar förväntade jag mig middag så jag kunde sticka hem till Tove och träffa kompisarna, men det var ingen som ställde sig och gjorde iordning det, så jag tog tag i det och tillslut blev det en enkel middag iallafall. Jag och Robin åkte till Tove och blev där under kvällen innan vi åkte ut till Herräng (kidnappade även Zazza med mig) och spenderade natten där.

Lördag förmiddag åkte jag, mamma, pappa och Johannes till Norrtälje och handlade. Vi tog även en sväng förbi faster och våldgästade eftersom Johannes tjatade på att få träffa Adam och Axel. Så vi blev där ett tag och fikade.
Sedan började preparationerna inför middagsbjudningen, eller ja, morbror med familj kom över och åt. Vi hade premiärgrillning för året och det blev en riktigt god middag.
Sen kom jag och Robin på att vi skulle sova ute i vår husvagn för att få vara ensamma, även om vi sover hos mig. Så vi gjorde iordning därute och det var skönt att få sova ifred och slippa Johannes på morgonen.

Söndag var det en liten tävling uppe på BMXbanan med Östhammars klubb och våran klubb. Stoffe var med och cyklade, inte för att det gick så bar för honom eftersom han fick vara med några lite bättre än honom, eller mycket i enskilda fall. Men det verkade som om han hade kul iallafall men jag höll mig hemma och pysslade om min Zazza. Jag borstade pälsen på henne, klippte hennes klor och badade henne, jag var väl inte så jätte poppis just då... Men hon blev ren och fin iallafall.
Efter tävlingen åkte vi ut till farfar och hjälpte till där ett tag, högg ved och rensade lite mer bland saker. Men jag fick även roa mig då vi fick igång farfars andra bil och jag fick köra lite, det var kul och jag har mycket att träna på! Men det är väl så när man knappt har kört någonting.
Sen åkte jag med Robin till Forsmark och han stannade inatt och åkte sen imorse vidare till Uppsala.
Kramkalas

Onsdag 23.4-08 Nationella Svenska B

Kategori: Fine på G

Har suttit 4 h och 45 min och skrivit en uppsats, sen om den blev så bra tänker jag inte yttra mig om eftersom jag är ganska duktig på att spåra ur ganska mycket.
I måndags efter skolan böt jag om till träningskläder och hoppade upp på cykeln och cyklade i 30 min. Kändes som om det behövdes om jag ska kunna hålla på någonting med BMXn i sommar, har lite dåligt med både benmuskler och kondis.
Efter min lilla cykeltur gick jag över till Terese en stund innan jag hoppade in i duschen och sedan spenderade tiden till att se på Förhäxad, ovanligt?
Sen ringde Robin och sa att han var i rondellen! Jag blev jätte glad och så fort jag såg bilen på gården rusade jag ut ur rummet och studsade i skorna och hoppade sedan på Robin och kramade om honom jätte hårt!

Idag har jag som sagt suttit och skrivit nationella provet i svenska B. Sen hade vi 45 min samhällskunskap innan vi fick sluta.
Har inget mer att säga.
kramkalas