LUUS

Lite Udda, Unik och Speciell

Onsdag 30.5-07 duttelidutt

Kategori: Fine på G

Nee, jag vet inte vad jag kan kalla denna dagen. Jag har egentligen inte så mycket att berätta förutom att jag har haft huvudvärk i tre dagar och det känns inte så jätte roligt. En mild migrän kanske man kan kalla det eftersom det inte är så enormt smärtsamt. Men i måndags var huvudvärken hemsk! Men igår mådde jag mest illa och huvudvärk på det. Idag känner jag bara huvudvärken.
Igår så satt jag och mamma med mina papper om inackorderingsbidrag och det var ett jävla krångligt papper om man frågar mig! Jag sprang upp och ned mellan datorn och köksbordet med olika siffror, men tillslut kom jag och mamma överens om att blanketten blivit för kluddrig och gick ned och skrev ut en ny och fyllde i den framför datorn. Tillslut blev det nog bra.

Jag och mamma måste sätta oss med våra blommor igen snart och göra blad åt dem också! Undrar när vi får tid till det då. Skall ta bilder sen som jag kanske kan lägga upp här, men vi får se hur det blir.

Har gjort min svenska muntliga redovisning idag inför hela klassen. Jag fattar inte att jag klarade av att göra det! Jag tillochmed började slappna av efteråt och kunde lungt men samtidigt skämtsamt svara på frågor! Jag är stolt över mig själv och jätte glad över att jag verkligen klarade av att göra det eftersom jag alltid haft jätte svårt med att tala inför en klass på det viset, men nu gjorde jag det är stolt som fan! När jag kommer hem skall jag verkligen belöna mig själv! Dessutom pratade jag om ett mindre normalt ämne, om Preventivmedel.. Asså, folk tycker nog inte att jag är så normal som hatar att stå framför klassen och redovisa och väljer ett sådant ämne. Men det är så bara att om jag skall göra någonting så skall jag göra det ordentligt, om någonting som man kommer att komma ihåg, så som Arvid gjorde, han hade en redovisning om leken/spelet "sten, sax, påse" jag tror inte att det är någon av de som var där och lyssnade som kommer att glömma bort det. Preventivmedel är egentligen inte någonting jätte intressant ämne på så vis, utan jag resonerade bara att det är någonting som alla borde ha kunskap om, vad man tar för risker genom att vara oskyddad osv.
Idas redovisning var inte heller så pjokig, Peking teatern (Ida kommer från Kina) och hennes mamma var där och visade sång, dans och spelade även lite teater för klassen. Det var verkligen uppskattat!
Men jag kan inte heller sluta att haka upp mig på Linas redovisning om Bermudatriangeln. Teorin som hon hade fått fram om den, om metangas som finns under slammet på botten som är en grön gas så som piloten hade beskrivit ur passagerarplanet som hade flygit däröver någon gång för ett antal år sedan.
Jag kan ju inte påstå att redovisningarna som mina klasskamrater kommer på är dåliga på något vis! Alla är bra eller intressanta på sitt lilla vis, tex så är det bra att man iallafall känner igen vissa personer, att de gjort någonting för världen eller bara för lilla Sverige. Sedan finns det sådana ämnen som bara är bra att vara medveten om eller som bara är på ploj =D
--
Nu sitter jag alltså i skolan och väntar på bussen som går klockan 17.20 eftersom vi slutar 16.30 och då missar jag bussen som går 16.25 och måste då sitta här vrålhungrig som jag är. Men det är ju lungt! Nu är det bara 30 min kvar innan bussen går och då kan jag istället jobba på att ha någonting som du kan underhålla dig med. Säkert jätte intressant!
Imorgon har jag svenska muntligt omprov om medeltidens litteratur eller någonting sådant, astråkigt men det måste ju tyvärr göras, får jag inte godkänt så blir jag inte heller godkänd i kursen och jag har ingen lust att gå om hala svenska A bara för att jag inte lyckades på sista provet.. Men det är ändå tungt, assvårt när man inte kan få in någonting i huvudet eftersom det är så grymt ointressant!
Så efter min lilla belöning till migsjälv så måste jag sätta mig och plugga en massa.. blä!

Kramkalas!

Måndag 28.5-07 Grattis Morfar!

Kategori: Fine på G

Ja, det är massor med folk att fira nu (=
Grattis morfar som blir 66 (tror jag) (=
Idag var jag bara halva dagen i skolan då jag fick så grymt ont i huvudet efter lunchen och jag och Trisse gick ned på stan en stund istället medan vi väntade på att bussen skulle gå.
Var till skolsyster på hälsosamtal och kom fram till att min huvudvärk beror på att jag är jätte spänd i mina axlar så jag har fått remiss till sjukgymnast, så det skall jag underhålla mig med!
Nu efter skolan har jag och mamma lagat blommor av flowerpaste och sugarpaste! Det var faktiskt lättare än det såg ut, men lite klurigt iallafall! Men roligt var det! Det är så sällan som jag och mamma gör någonting tillsammans så man kan nog lungt säga att det var uppskattat utav mig!
Nu efter middagen skall vi fara till morfar på kalas, men nu måste jag sluta så jag får i mig lita middag..

P u s s a r   o c h   k r a m a r   <3

Söndag 27.5-07 Grattis Michis!

Kategori: Fine på G

Min gullegumma till kusin fyller 15 idag !

Grattis Michaela!
Michis


Alltså har vi vart i Norrtälje på kalas, Dessutom så är det ju mors dag kom jag också på,

Grattis Mamma till snart 17 år som mamma!
mamma
Mamma har inte glasögon längre, men jag hittade ingen annan bild..


 

Alltså, kalas i Norrtälje hos mina kusiner. Jag, Anna och Michaela var ut på promenad med Gizmo (Dvärg pincher) och med Zazza och var till en liten mini-fotbollsplan och släppte hundarna lösa, då kom det en tax ute på vägen. Vi tog tag i våra hundar och taxen och dess matte gick vidare och när de försvunnit stod vi still en stund och sedan släppte vi hundarna igen och Gizmo får all världens fart och springer ut på vägen efter taxen! Fatta vilken chock vi fick när den miniatyr hunden fick sådan fart! Jag hann reagera och kommenderade Zazza att stanna, sätta sig och sedan även lägga sig ner, medan Anna sakta reagerade och sprang efter den olydiga hunden. Michaela och jag kom efter lunkande och Anna berättade att matte till taxen lyft Gizmo i selen och samtidigt försökt lugna ned sin egen hund, men hon var jätte trevlig mot Anna och frågade om allt var okej med Gizmo och sånt.. Då kom jag, Anna och Michaela fra till en sak. Alltså, skulle Zazza ha följt efter Gizmo på lek och satt sig ned typ två meter ifrån taxen och dess matte skulle antagligen matte vart rasande och skällt ut oss "tänk om hon inte stannat! tänk om..! Tänk om..!" och fortsatt så. Men hon skulle antagligen inte alls bry sig om att hunden faktiskt stannat och berömma för det. Men nu var det ju bara lilla Gizmo som kom, och han är ju inte större än en katt så det var ju inte så farligt. Det skulle vart helt annorlunda om det vart Zazza.. En stor schäfer som kommer rusande, det är inte så kul. Men jag säger inte att man borde vara lugn om en schäfer kommer, jag säger att man borde reagera likadant, oavsett om det kommer en schäfer eller en liten bjäbbhund på 25 cm!
Tänk att det är så olika på olika hundraser! Hur man reagerar. En collie som inte heller är så jätte liten skulle även den tas på ett helt annorlunda sätt än en schäfer! Det är lite konstigt, men ändå inte! Det beror ju helt och hållet på vad de olika raserna har för rykte. Jag skulle inte heller vara så mallig om det kom en främmande rottweiler rusande mot mig, men om en liten söt fjärilshund skulle komma då skulle jag inte reagera så mycket. Det har mycket med storleken på hunden och göra, men följderna kan bli så olika med olika hundar. En schäfer biter lätt sönder både hud och kläder och gör stora sår och det kan även en liten hund göra, men det är lättare att dra bort den och få kontroll över läget. Så det finns flera faktorer som spelar in som man inte kan tro om en liten hund men som är en självklarhet hos en stor..


Jag tänker för mycket igen!